Kwaliteitslabels 2022

We gaan het laatste deel van het schooljaar in en dat betekent ook dat het tijd is om een nationaal kwaliteitslabel aan te vragen. 

Heb je een eTwinning-project afgerond of zit het in de laatste fase? Dan kun je voor een kwaliteitslabel in aanmerking komen. Projecten met dit label blinken uit in vaardigheden als samenwerking, integratie in het curriculum, ICT-gebruik, innovatie en communicatie. Zowel voor leerkrachten als voor leerlingen is dit een extra appreciatie voor al hun internationale inspanningen.

What's in it for me?

  • Meer mogelijkheden om internationalisering verder te ontwikkelen op jouw school;
  • Meer mogelijkheiden tot internationaal netwerken;
  • Meer zichtbaarheid van je internationale activiteiten;
  • Europese erkenning;
  • Elk project met een kwaliteitslabel krijgt een mooie prijs;
  • Je maakt kans op een eTwinning Award.

Deelname is eenvoudig

Meld je project zo snel mogelijk aan en dit zeker vóór 31 mei 2022 via eTwinning Live én dit formulier. Je ontvangt daarna van ons een e-mail met alle richtlijnen voor het vervolg van de procedure voor de kwaliteitslabels. 

Voor zowel het kwaliteitslabel als de wedstrijd vul je slechts één aanvraag in. Je kan maximaal 4 projecten indienen. 
Op dinsdag 26 april 2022 organiseren we van 17.00-18.00 uur een webinar waar je tips krijgt en we een antwoord geven op al je vragen. 
 
In deze presentatie vind je alle informatie op een rijtje en de evaluatiecriteria vind je hier.  
 

Let op: Met de lancering van het European School Education Platform, is er een verschuiving in de timing in vergelijking met voorgaande jaren. Kijk goed naar de deadlines en dien je aanvraag op tijd in.

Jij en je leerlingen worden in de bloemetjes gezet 

De kwaliteitslabels worden uitgereikt op #ETWID22, de eTwinning Inspiratiedag op woensdag 5 oktober in Gent. 
Leerkrachten en leerlingen worden uitgenodigd op de feestelijke Belgische eTwinning prijsuitreiking - de eTwinning Awards - op woensdag 9 november in Brussel.  
Ieder project met een kwaliteitslabel ontvangt een certificaat en wordt gepubliceerd op de website. 
 
Bekijk gerust nog eens ‘eTwinning wedstrijd in 8 vragen & antwoorden’. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via etwinning@epos-vlaanderen.be.