Doe met je klas mee aan de eTwinning campagne ‘Democratische participatie’

11.042019

Zijn je leerlingen actieve, kritische burgers?

Volg nu met je leerlingen allerlei projectactiviteiten rond het thema ‘Democratische participatie’. Doe mee met activiteiten rond ‘Mediawijsheid’ (22 -30 april) en ‘Geschiedenis en cultuur’ (1 – 9 mei). Je maakt kennis met eTwinning-ambassadeurs, je kan online webinars rond het thema volgen en je maakt samen met je leerlingen opdrachten die je kan delen met klassen uit heel Europa. Je kan ook discussiëren in het forum.

Het voordeel is dubbel: je werkt aan een actueel thema met je klas en tegelijkertijd leer je eTwinning beter kennen en maak je kennis met leerkrachten uit heel Europa.

eTwinning- de community voor leerkrachten in Europa – zet dit jaar in op het thema ‘Democratische participatie’. Actief burgerschap blijkt voor veel leerkrachten een belangrijk onderwijsdoel. Ook leerlingen zijn vragende partij naar inspraak en participatie volgens de Vlaamse Scholierenkoepel.

Hoe werkt het? Eenvoudig: log in op www.etwinning.net en je vind de link naar de campagnepagina met alle materialen en links. Iedereen kan meedoen! Zowel ervaren als startende eTwinners zijn welkom.