Studiedag 'Leren in erfgoedcontext' - Alden Biesen

16.012018

2018 wordt het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Landcommanderij Alden Biesen organiseert daarom op 16 januari 2018 een studiedag voor scholen waarop nationale en internationale projectvoorbeelden van place-based learning gepresenteerd worden.

Je kan jongeren les geven over monumenten en volksgebruiken, maar je kan lokaal of internationaal erfgoed ook gebruiken als motiverende omgeving om uiteenlopende competenties aan te leren. Erfgoed is leuk, gratis en overal aanwezig. Het biedt verrassende mogelijkheden voor themaweken en alle vakken, van houtbewerking en expressie over wo of pav tot wiskunde en wetenschappen.

Heb je zin gekregen om ook aan een (internationaal) erfgoedproject te beginnen en wil je graag meer informatie over de mogelijkheden en hoe je die in een Erasmus+-beursaanvraag kan gieten? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze studiedag in het inspirerende kader van Alden Biesen.

Op http://www.alden-biesen.be/nl/infodagen-en-seminaries-voor-leerkrachten lees je meer over het programma en hoe je je kan inschrijven.