Friends of eTwinning-maand: vier gratis webinars!

11.052022

Zet je schrap want we lanceren een gloednieuw concept: de Friends of eTwinning-maand!

Gedurende de maand mei organiseren we vier gratis webinars in samenwerking met één van de Vrienden van eTwinning. Dat zijn organisaties en initiatieven die dezelfde waarden en doelstellingen hebben als eTwinning en hun expertise graag met leerkrachten delen. De vier organisaties waarmee we tijdens deze speciale maand samenwerken, zijn bovendien uitgekozen met het jaarthema in het achterhoofd. 

We vertrekken tijdens elk webinar vanuit hetzelfde principe:

"Hoe kan een eTwinner aan de slag met de expertise van de Friend of eTwinning?".

Benieuwd wat wij voor jou in petto hebben? Lees snel verder.

AGENDA

1) 11 mei 2022: Scientix 

Deze gemeenschap voor wetenschapsonderwijs promoot en ondersteunt een pan-Europese samenwerking onder leerkrachten, onderwijsonderzoekers, beleidsmakers en andere onderwijsprofessionals op het gebied van STEM (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) door hulpmiddelen te bieden, workshops te organiseren en mensen uit verschillende landen met elkaar te verbinden.

 • 16.00-17.00 uur + vragenrondje
 • Voertaal: Engels
 • Inschrijving hoeft niet. Klik hier om deel te nemen aan het webinar.

2) 16 mei 2022: MOS/Eco-schools

MOS helpt van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school. MOS richt zich tot Vlaamse en Nederlandstalige Brusselse kleuter-, lagere en secundaire scholen.

Eco-Schools is het grootste mondiale programma voor duurzame scholen en de grootste kracht ervan is dat het generaties van duurzaam gezinde en milieubewuste mensen produceert. Eco-Schools daagt leerlingen uit om betrokken te zijn bij het aanpakken van milieuproblemen op een niveau waarop ze tastbare resultaten kunnen zien, wat ze aanmoedigt om een verschil te maken.

 • 16.30-17.30 uur + vragenrondje
 • Voertaal: Nederlands
 • Inschrijving hoeft niet. Klik hier om deel te nemen aan het webinar.

3) 19 mei 2022: EuroClio

Deze Europese vereniging van geschiedenisonderwijzers is een koepelorganisatie van meer dan 70 verenigingen van onderwijsprofessionals op het gebied van geschiedenis, erfgoed en burgerschap, naast andere organisaties die op het gebied actief zijn. Het netwerk verbindt geschiedenisonderwijzers in heel Europa en ondersteunt de ontwikkeling van verantwoord en innovatief onderwijs op het gebied van geschiedenis, burgerschap en erfgoed door kritisch denken, meervoudige perspectieven, wederzijds respect en de inclusie van controversiële kwesties te promoten.

 • 16.30-17.30 uur + vragenrondje
 • Voertaal: Nederlands
 • Inschrijving hoeft niet. Klik hier om deel te nemen aan het webinar.

4) 31 mei 2022: Better Internet for Kids

BIK richt zich op het creëren van een veilige internetomgeving voor kinderen. De jaarlijkse viering van Safer Internet Day is bedoeld om bewustzijn te creëren van zowel een veiliger als een beter internet, waar iedereen in staat wordt gesteld technologie op een verantwoordelijke, respectvolle, kritische en creatieve manier te gebruiken.

 • 16.30-17.30 uur + vragenrondje
 • Voertaal: Engels
 • Inschrijving hoeft niet. Klik hier om deel te nemen aan het webinar.

Kostprijs?

De webinars zijn volledig kosteloos. eTwinning wordt medegefinancierd door Erasmus+.

Heb je vragen? Aarzel dan niet en contacteer ons via etwinning@epos-vlaanderen.be en we staan jou zo snel mogelijk bij met raad en daad.

Tot in mei!