eTwinning: where education meets democracy - Europese conferentie 2019

24.102019

Van welke samenleving dromen je leerlingen? Hoe zien zij de toekomst? En hoe kan jij als leerkracht hen helpen om  hun stem te laten horen en actief deel te nemen aan de maatschappij? 

Scholen spelen een belangrijke rol in de vorming van jongeren tot actieve burgers.  Wil je je leerlingen helpen om Europese burgers te worden?  Meer dan een miljoen leerlingen werkten al samen in Europese eTwinning projecten. En meer dan 700.000 leerkrachten vormen een professioneel netwerk in Europa.

Wil je meedoen en Europees burgerschap zelf ervaren? Schrijf je dan in voor de Europese conferentie eTwinning: where education meets democracy. De conferentie vindt plaats in Cannes van donderdag 24 tot zaterdag 26 oktober. Meer dan vijfhonderd leerkrachten uit heel Europa nemen deel. En jij kan er ook bij zijn!  

Via workshops, lezingen en netwerkmomenten leer je samen met je collega's bij over burgerschap en democratie in het onderwijs. Stel je nu kandidaat via  via het online formulier

Deelname is volledig kosteloos. Epos vergoedt alle kosten (hotel, maaltijden, deelname en vervoer).

PRAKTISCH eTwinning: where education meets democracy – Jaarlijkse Europese conferentie 

Datum: 24 tot 26 oktober 2019
Locatie: Cannes, Frankrijk
Inhoud: Hoe kan je meer betrokkenheid creëren voor leerlingen op school en in je projecten? Het Europees jaarthema ‘Democratische participatie’ wordt in deze workshop uitgelicht d.m.v. lezingen, goede praktijken en workshops.
Doel: eTwinning-projecten beter leren kennen, netwerking en nascholing ivm het thema
Doelgroep: eTwinners, van starters tot ervaren
Deelnemers: alle eTwinning-landen, +500 deelnemers in totaal

Deadline om je kandidaat te stellen is 15/09/2019. 

We nemen na de deadline contact op met alle kandidaten. Als je meer informatie wenst, contacteer ons dan gerust via mail of telefoon.

Bekijk hier alvast het (voorlopige) Programma eTwinning: where education meets democracy De details van de workshops volgen nog.