eTwinning transborder contactseminar - Thema: "Plastic Soup" de wereld uit

15.032018

Inhoud:

Tijdens dit contactseminar komen leraren TSO en BSO bij elkaar om samen een project te ontwerpen rond het thema ‘Plastic Soup’. Het thema heeft raakvlakken met handel, mobiliteit, logistiek, maritiem, voedsel, techniek...

Plastic Soup in onze zeeën en oceanen wordt steeds meer zichtbaar en ook problematischer. Het plastic afval dat daar ronddrijft is afkomstig van menselijk handelen: het afval dat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in zeeën en oceanen een massa plastic deeltjes. Door verwering, zonlicht en golfslag valt alles uit elkaar in kleine stukjes en dat leidt tot ernstige milieuvervuiling in de levenscyclus.

Doel: leerlingen werken internationaal samen
Het doel van het seminar is een samenwerking te starten met een TSO- of BSO-leerkracht uit het buitenland en betekenisvol onderwijs over een actueel internationaal thema te ontwikkelen. De deelnemers bedenken samen projectideeën en dienen ter plekke een projectplan in. Een inhoudelijk deskundige houdt een inspirerende keynote en er is begeleiding van de NSS-teams. Na het seminar heb je dus zeker een partner en een projectplan waar je met je leerlingen mee aan de slag kunt.

Doelgroep:
TSO- en BSO-leerkrachten met leerlingen van 16 jaar en ouder.

Deelnemende landen:
Nederland, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland.

Voertaal:
Engels

Wanneer:

15-17 maart 2018

Deadline:

Dien je kandidatuur in voor 30/01/2018 via deze link: http://bit.ly/etwkandidaat18