eTwinning seminar Makerspaces – new learning environments for exploration, innovation and collaboration

29.112019

Leerkrachten uit TSO en BSO opgelet!

Dit seminar 'Makerspaces – new learning environments for exploration, creativity, innovation and collaboration' organiseren we speciaal voor jullie. Het eTwinning seminar vindt plaats van vrijdag 29 november tot zondag 1 december in Luxemburg. Deelname is volledig gratis. Er zijn vijf plaatsen voor Vlaamse deelnemers. De deadline om je kandidaat te stellen is 14 oktober. Dus schrijf je snel in via deze link.

Een makerspace is een plaats waar leerlingen dingen 'maken'. Maken is belangrijk, wanneer je niet kan maken kan je de wereld om je heen niet vormen. Maken is dan ook een ontzettend belangrijk onderdeel van STEM en STEAM. Maken brengt niet alleen de letters van STEAM samen, maar ook de 4 C's van de 21st century skills Door te maken kan je dan ook enorm veel opsteken en bijleren! (Bron: Fyxxilab)

Belangrijk: je hebt hiervoor geen dure machines of materialen nodig. Het gaat om het actief maken en leren door de leerlingen.

Tijdens dit seminar maken deelnemers kennis met 'Makerspaces' via praktijkvoorbeelden van scholen die deze leeromgeving succesvol hebben geïntergreerd in hun schoolwerking. Deelnemers krijgen via een interactieve tentoonstelling de kans om hands on te leren en ervaren wat een makerspace inhoudt. Ervaren leerkrachten en directies helpen de ideeën omzetten naar je eigen school. Daarnaast kunnen deelnemers contacten leggen en projecten rond dit thema opstarten met collega's in Europa.

Ben je gebeten door STEAM en wil je aan de slag? Schrijf je dan in. We contacteren alle kandidaten op 15 oktober.

Datum: 29 november tot 1 december 2019
Locatie: Luxemburg
Inhoud: Deelnemers krijgen training en inspiratie voor tools en projectactiviteiten, tijd voor netwerking en brainstorming
Doel: kennismaking met Makerspace en nieuwe eTwinning-projecten opstarten
Doelgroep: Leerkrachten uit TSO/BSO met STEM-achtergrond, starters in eTwinning zijn welkom
Deelnemers: uit België, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland