eTwinning Nordic Benelux Seminar - Basisonderwijs - Gent

22.112018

Inhoud:
Vaak denken leerkrachten uit het basisonderwijs dat eTwinning of bij uitbreiding internationalisering een ver-van-hun-bedshow is. Met dit contact seminar willen we aantonen dat deze opvatting absoluut niet strookt met de werkelijkheid. Op een laagdrempelige en creatieve manier aan de slag gaan met een Europese klas uit het lager onderwijs? Het kán!
We gaan op zoek naar een goede, universele communicatiemethode en naar toegankelijke IT-activiteiten. Geen droge kost, maar wel hands-on sessies waarbij je zelf aan het experimenteren gaat. Wie aan de slag wil met kunst en ICT in de klas, wie naar buiten wil voor activiteiten, wie op een toffe manier talen wil leren of wie wil communiceren zonder woorden, wordt tijdens dit contact seminar op zijn wenken bediend.

Doel:
Tijdens deze driedaagse raak je als deelnemer vertrouwd met eTwinning. Bovendien krijg je allerlei methodieken aangereikt waar je meteen mee aan de slag kan gaan.
Daarnaast krijg je de kans om collega's uit andere Europese landen te ontmoeten en samen met hen een project op te starten dat je kan uitvoeren tijdens je lessen. Je deelname is geslaagd als je met een eenvoudig project terug naar huis gaat.

Doelgroep:
Leerkrachten met leerlingen van 6-14 jaar. 

Voertaal:
Engels

Wanneer:
22-24 november 2018

Deadline:
Dien je kandidatuur in voor 4 oktober 2018.

Inschrijven doe je via deze link.