A.B.C. Active Book Club

Met ons eTwinning-project A.B.C. Active Book Club startten we een heuse Europese online boekenclub, waarbij we allemaal suggesties mochten doen en uiteindelijk tot één boek kwamen dat door iedere leerling moest gelezen worden: Alan Turing, the enigma code, met als doel literatuur levendig maken.
Na het lezen van het boek en het bekijken van de verfilming ervan, kwam de verwerking, in een handgemaakt spel dat we uitwisselden via de traditionele post.
Geregeld kwamen er leuke verrassingen van partners, kerstkaartjes en een bladwijzer als souvenir op het einde van het jaar. Online bleven de activiteiten steeds doorgaan: een quiz, creatief schrijven,skypesessies, de ideeën verzamelen via padlet,talking posters en uiteindelijk creëerden enkele partners een e-boek.
Door samen eenzelfde boek aan te pakken, konden we onze ervaringen makkelijk delen. Het doel om samen te werken, leerlingen aan te zetten om geregeld te lezen en het bevorderen van taalvaardigheid hebben we met dit project zeker bereikt.

LeerkrachtNina Vandepapeliere
School Lyceum Aalst
Gemeente/regioAalst
OnderwijsniveauSecundair
Vak(ken)Engels