eTwinning tools

We merken dat veel eTwinners graag nieuwe dingen ontdekken. Veel leerkrachten vragen dan ook of we online tools kunnen aanraden die bruikbaar zijn in een eTwinning-project.

Daarom bieden we een overzicht aan van online tools die makkelijk inzetbaar zijn in een eTwinning-project. Bij elke tool vind je een korte uitleg en een suggestie om ermee aan de slag te gaan in je project.

Alle tools staan in deze website die regelmatig een update krijgt: https://sites.google.com/view/etwinningtools/homepage

Wie aan een eTwinning-project begint, heeft doorgaans een duidelijk idee van de activiteiten die de leerlingen van de verschillende klasgroepen samen zullen uitvoeren. Om het deze enthousiaste leerkrachten makkelijker te maken, lijsten we in onze "eTwinning-tools website" een aantal tools op die makkelijk inzetbaar kunnen zijn tijdens een eTwinning-project.

We delen de tools in per soort. Sommige tools bieden een fijne methodiek aan om kennis te maken, andere vergemakkelijken samenwerking, en nog andere zijn geschikt om presentaties mee te maken. We hopen dat leerkrachten zich gesteund voelen en dat ze op een mediawijze manier de geschikte tools kiezen voor hun volgende eTwinning-projecten.

Omdat onze doelgroep zeer breed is (van beginnende eTwinners tot eTwinning-ambassadeurs), kiezen we ervoor om aan elke tool een moeilijkheidsgraad toe te kennen:

* = dit is een makkelijk inzetbare tool die erg intuïtief is in gebruik.
** = voor deze tool moet je een aantal handelingen doorlopen eer je ermee aan de slag kan.
*** = deze tool is niet meteen inzetbaar. Je moet je mogelijks zelfs wat inwerken om hem zinvol te kunnen gebruiken in je project.

Anderen bekeken ook...

European Star Award

Secundair