• eTwinning is de community voor scholen in Europa

  Leerkrachten uit de deelnemende landen gebruiken na registratie de hulpmiddelen om met elkaar in contact te komen, ideeën en praktijkvoorbeelden uit te wisselen, samen te werken in groepen, samen te leren tijdens online leerevenementen en projecten uit te voeren.

 • eTwinning Contact Seminar - Gent (22-24/11/2018)

  Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 november 2018 organiseren we een contactseminarie voor leerkrachten lager onderwijs in Gent. De organisatie gebeurt samen met Nederland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

  Voor dit event richten we ons specifiek op leerkrachten die weinig of zelfs geen ervaring hebben met eTwinning. Het doel van dit contactseminarie? Deelnemers aan de hand van goede voorbeelden in interactieve sessies vertrouwd maken met de mogelijkheden van eTwinning. Jouw deelname is geslaagd als je met een eenvoudig, kleinschalig eTwinning-project terug naar huis keert.

  Deelname aan het contact seminar is volledig gratis.

  Extra info en een inschrijvingslink vind je hier. Wil je toch graag nog extra informatie, aarzel dan zeker niet en neem contact met ons op via telefoon (02 553 97 51) of stuur een mailtje naar etwinning@epos-vlaanderen.be

 • eTwinning Kick-off

  Op donderdag 4 oktober 2018 zijn alle eTwinners welkom voor de Kick-off 2018 in het VAC in Leuven. Het wordt een boeiende dag vol workshops over projectwerking, tools, eTwinning op school, tips & tricks.

  Meer info over deze workshopdag vind je hier later.

 • eTwinning Belgica

  eTwinning organiseerde op donderdag 1 maart 2018 een workshop in Brussel voor leerkrachten uit de 3 gemeenschappen. Deelnemers konden tijdens deze dag contacten leggen en kregen praktische tips voor het opstarten van een samenwerkingsproject. Je kon zelfs meteen een eTwinning Belgica-project met scholen uit de andere gemeenschappen opstarten.

 • Nationale ondersteuningsdienst

  Heb je een vraag over eTwinning, wil je praktische uitleg krijgen over de mogelijkheden van eTwinning of ben je op zoek naar een boeiende invulling voor je pedagogische studiedag? De nationale helpdesk van eTwinning kan jou ondersteuning op maat bieden.

 • Maak in 2018 tijd voor een (gratis) eTwinning-nascholing

  Geef jezelf een boost! De eTwinning-kalender is beschikbaar en biedt tal van mogelijkheden in Vlaanderen en Europa. Of leer je liever online? Gun jezelf dit najaar professionele ontwikkeling en blijf op de hoogte van de trends in het onderwijs.

 • Wedstrijd en labels

  In Vlaanderen kan je een nationaal kwaliteitslabel aanvragen en meedoen aan de eTwinning-wedstrijd. 
  Projecten kunnen niet langer ingediend worden. De uitreiking van de nationale labels en prijzen vond plaats in het najaar.

eTwinning: geen woorden maar cijfers

572740 Leerkrachten
191102 Scholen
74287 Projecten