• eTwinning is de community voor scholen in Europa

  Leerkrachten uit de deelnemende landen gebruiken na registratie de hulpmiddelen om met elkaar in contact te komen, ideeën en praktijkvoorbeelden uit te wisselen, samen te werken in groepen, samen te leren tijdens online leerevenementen en projecten uit te voeren.

 • eTwinning Belgica 2019 - 20 maart - Gent

  Een beproefd recept voor leerkrachten die willen starten met eTwinning of er al heel ervaren mee aan de slag kunnen. eTwinning Belgica is een goedgevulde dag waarop leerkrachten uit de Vlaamse, Frans- en Duitstalige Gemeenschap bij elkaar komen, eTwinning leren kennen en samen aan de slag gaan. Op het eind van de dag kunnen de deelnemers naar huis met een kant-en-klaar project zodat ze de volgende dag hun leerlingen kunnen laten samenwerken met een andere klas in België.

  Lees er meer over en registreer je online.

  Deelnemen is gratis, registreren verplicht. Doe het snel, want de plaatsen zijn beperkt.

  Deel je ons enthousiasme nog niet? Bekijk dan maar snel de reactie van een van de deelnemers aan eTwinning Belgica 2018.

 • eTwinning Contact Seminar - Gent (22-24/11/2018)

  Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 november 2018 organiseerden we een contactseminarie voor leerkrachten lager onderwijs in Gent. De organisatie gebeurde samen met Nederland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

  Voor dit event richtten we ons specifiek op leerkrachten die weinig of zelfs geen ervaring hebben met eTwinning. Het doel van dit contactseminarie? Deelnemers aan de hand van goede voorbeelden in interactieve sessies vertrouwd maken met de mogelijkheden van eTwinning. De deelnemers keerden naar huis terug met een eenvoudig, kleinschalig eTwinning-project.

 • eTwinning Kick-off

  Op donderdag 4 oktober 2018 waren alle eTwinners welkom voor de Kick-off 2018 in het VAC in Leuven. Het werd een boeiende dag vol workshops over projectwerking, tools, eTwinning op school, tips & tricks.

  Geniet van de wrap-up video!

 • eTwinning Belgica

  eTwinning organiseert op woensdag 20 maart 2019 een workshop in Gent voor leerkrachten uit de 3 Gemeenschappen. Deelnemers kunnen tijdens deze dag contacten leggen en krijgen praktische tips voor het opstarten van een samenwerkingsproject. Je kan zelfs meteen een eTwinning Belgica-project met scholen uit de andere Gemeenschappen opstarten.

  Lees hier meer over deze boeiende dag.

 • Nationale ondersteuningsdienst

  Heb je een vraag over eTwinning, wil je praktische uitleg krijgen over de mogelijkheden van eTwinning of ben je op zoek naar een boeiende invulling voor je pedagogische studiedag? De nationale helpdesk van eTwinning kan jou ondersteuning op maat bieden.

 • Maak in 2018 tijd voor een (gratis) eTwinning-nascholing

  Geef jezelf een boost! De eTwinning-kalender is beschikbaar en biedt tal van mogelijkheden in Vlaanderen en Europa. Of leer je liever online? Gun jezelf dit najaar professionele ontwikkeling en blijf op de hoogte van de trends in het onderwijs.

 • Wedstrijd en labels

  In Vlaanderen kan je een nationaal kwaliteitslabel aanvragen en meedoen aan de eTwinning-wedstrijd. 
  Projecten kunnen niet langer ingediend worden. De uitreiking van de nationale labels en prijzen vond plaats in het najaar.

eTwinning: geen woorden maar cijfers

662162 Leerkrachten
205807 Scholen
86318 Projecten